Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz
Otrokovické spolčo

Obsah stránek

K zamyšlení
Jsi 573054. návštěvník od 15. 11. 2002 a spolu s tebou jsou tu ještě 3 lidé.
Valid HTML 4.01 Transitional
Valid CSS
Valid RSS
Level A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0

Stálo to za to?

Každý z vás už měl určitě rozbité koleno nebo loket, o něco se poškrabal nebo se dokonce i řízl. A tekla mu krev.

Bylo to jednou když jsme byli s dětmi o prázdninách. Krásný den, sluníčko hřálo, všechno, co kvetlo, vonělo. Děti si právě hrály a sportovaly. Každý dělal to, co ho nejvíc bavilo.Najednou ke mně přiběhla Miluška, otevřela sevřenou dlaň a říká: ?Podívej, co mám!? Na její dlani byl malý kousek tmavozeleného skla. ?Ten je krásný. Kdes ho našla?? ptám se. ?Byl zašlapaný támhle na té cestičce? ukazuje ochotně. ?Ty ses při tom pořezala, ukaž, já ti to ošetřím?, dodávám, když vidím zvolna padající červené kapky krve. ?Já vím, ale to nevadí. Mně to stálo za to!?, vysvětluje a už utíká za někým jiným podělit se o radost. A já bezděky opakuji po ní: To nevadí, mně to stálo za to!

Dávný příběh:
Najednou jsem v myšlenkách v úplně jiné zemi, v jiné době. Myslím na život Božího Syna - Ježíše Krista. Sestoupil z nebe na naši zem, aby nás zachránil.

Když Pána Ježíše přibili na kříž, také mu tekla krev. Z rukou, nohou, hlavy, do které byly zabodnuté ostny z koruny upletené z trnových větví. V té době byl trestán za naše hříchy, za naše provinění - On, který se sám ničeho nedopustil. Ježíš na kříži říká: ?Otče, odpusť jim, vždyť nevědí, co činí?. A když umíral, jakoby se podepisoval pod všechno hříšné, co jsem udělala já, ty, kdokoliv z nás. Všechno bylo tak hrozné, že se i Jeho Otec od Něho odvrátil a Ježíš v bolestech volá: ?Bože můj, Bože můj, proč jsi mne opustil??

Pán Bůh oběť Ježíše Krista - svého Syna - přijal. Pán ježíš v hrobě nezůstal, žije a chce být spolehlivým, věrným Přítelem a Průvodcem každému, kdo mu svůj život svěří.

A co ty?
Ten, který žil stále s Bohem v nebeské slávě, neomezený prostorem a časem, se narodil na naši zem jako obyčejný člověk. Ten, který činil všem dobře, aby nám ukázal, co je pravda a kdo je Bůh, zemřel jako nejhorší zločinec.

Stála jsem mu za to? Ano. Boží láska je velká. A lidská láska? Kolik z nás lidí mu řeklo: ?Děkuji Ti, že jsi trpěl i za mne, že Tvá krev tekla, aby smyla i moje hříchy??

Do nebe, do přítomnosti Boží, tam, kde je sláva, radost, láska, nemůže nikdy vstoupit hřích! Bez čistého srdce nemůžeme totiž Boha vidět.

Pozvi Pána Ježíše, aby i tvoje srdce očistil a dal ti radost. To stojí za to!


(Petr, 30. 10. 2008, 16:19)

K zamyšlení

Pokušení
Dětství
Jsem dnešek
Kdo žije jenom pro sebe
Mnoho dobrého
Zamyšlení nad naší tradiční modlitbou
O svatosti
Ty jsi zde! (naše modlitba)
Věděli jste o tom...
Věříš v život...?
Zachráníme svět?
Stálo to za to?
Ctnosti - úvaha
Organizace času (příběh k zamyšlení)
Žije Maria